راه روشن
مشاوره تحصیلی وخانواده
 
 
پنج شنبه 5 دی 1392برچسب:, :: 20:11 ::  نويسنده : موسی آبادی
 
 
 

علائم هشداردهنده ی بدن انسان

بدن انسان روش‌های جالب و جذابی را برای فرستادن علائم هشدار دهنده دارد که این علائم در واقع اسراری را از درون بدن فاش می‌سازند. به عنوان مثال آیا می‌دانید که خندیدن پس از خوردن هر وعده غذایی چه تاثیری روی بدن دارد؟ یا اینکه آیا می‌دانید سفید شدن زود هنگام موها نشانه چه فرآیندی در بدنتان است.

بدن انسان در تمام طول عمر به شیوه‌ای هوشمندانه و منحصر به فرد علائم و نشانه‌های زیرکانه و هشدار دهنده را بروز می‌دهد اما اکثر افراد به دلیل ناآگاهی از این روابط و علائم، پیغام‌های حیاتی بدن را نادیده می‌گیرند که حاصل آن به خطر افتادن سلامتی است.



روزنامه «دیلی میرور»، در گزارشی به چند راهکار جالب و شگفت‌انگیز به عنوان اسرار زندگی اشاره کرد که بی‌تردید در زندگی روزمره، قابل استفاده و مفید خواهند بود:

1- دردناک شدن مچ پا می‌تواند نشان دهنده مشکلات کلسترولی باشد.

به گفته متخصصان دردناک شدن مچ پا می‌تواند نشانه ابتدایی از افزایش ارثی سطح کلسترول بد خون باشد. در واقع تشکیل کلسترول در اطراف زردپی آشیل، موجب بروز این درد می‌شود.

- راه حل چیست؟

اگر احساس کردید که مچ‌ پایتان مدت سه روز یا بیشتر به طور مداوم درد می‌کند، حتما برای چکاپ کلسترول به پزشک مراجعه کنید، بویژه اگر سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری قلبی را دارید.

2- قوی بودن ریه‌ها نشان دهنده کاهش خطر ابتلا به آلزایمر است.

مطالعات نشان می‌دهد که فعالیت ضعیف و نامطلوب ریه‌ها موجب می‌شود که اکسیژن کمتری به مغز برسد و در نتیجه خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر افزایش پیدا می‌کند.

برای جبران این مشکل سعی کنید تنفس عمیق انجام دهید به این ترتیب که پنج ثانیه عمل دم و پنج ثانیه عمل بازدم هوا را انجام دهید. این کار موجب تقویت ریه‌ها می‌شود چون اکسیژن را به مقدار کافی و مناسب به مغزتان می‌رساند. اگر این کار را شش نوبت در روز تکرار کنید، ریه‌های شما 20 درصد قوی‌تر می‌شوند.

3- سفید شدن موها قبل از رسیدن به سن 30 سالگی نشانه مهمی از ابتلا به مشکلات تیروئیدی است. متخصصان تیروئید تاکید دارند که عدم تعادل در فعالیت غده تیروئید موجب اختلال در تولید رنگدانه‌ها در پیاز مو می‌شود.

- راه حل چیست؟

اگر موهایتان در سن پایین، سفید شده و هم چنین علائم دیگری چون کاهش وزن، افسردگی و یا مشکلات عادت ماهانه دارید، حتما برای چکاپ کامل و درمان به موقع به یک متخصص غدد مراجعه کنید.

4- بیماری لثه خطر و احتمال زایمان زودرس را افزایش می‌دهد.

باکتری‌های موجود در لثه‌های بیمار و عفونی، موجب بروز واکنشی می‌شود که حاصل آن باز شدن بی‌موقع و زودهنگام دهانه رحم در دوران بارداری است.

- راه حل چیست؟

هر روز نخ دندان بکشید. هم چنین زنان باردار برای اطمینان از سلامت دندان‌های و لثه خود باید مرتب به دندان پزشک مراجعه کنند. مطالعات نشان می‌دهد که مشکل و بیماری لثه احتمال زایمان پیش از موعد را 70 درصد افزایش می‌دهد.

5- گرم نگه داشتن پاها احتمال سرماخوردگی را کاهش می‌دهد.

وقتی پاها سرد می‌شوند، عروق خونی در بینی بسته و منقبض می‌شوند که در نتیجه گلبول‌های سفید خون در این منطقه از مبارزه با عفونت‌ها دست می‌کشند و محل ورود میکروب‌ها به بدن باز می‌شود.

بنابراین توصیه می‌شود جوراب بپوشید و مطمئن شوید که با گرم نگه داشتن پاها، سیستم دفاعی بدنتان به طور کامل کار می‌کند.

6 - خندیدن پس از صرف هر وعده غذایی، میزان قند خون شما را پایین می‌آورد.

متخصصان معتقدند عضلاتی که ما از آنها برای خندیدن استفاده می‌کنیم برای دریافت انرژی، قندخون را مصرف می‌کنند و این فرآیند خطر ابتلا به دیابت، چاقی و حتی برخی از سرطان‌ها را کاهش می‌دهد.

بنابراین بعد از شام در آرامش کامل روی مبل بنشینید و مدتی به تماشای فیلم کمدی مورد علاقه‌تان بپردازید.

7 - راه رفتن و حرف زدن همزمان، موجب کمردرد می‌شود.

وقتی در حین راه رفتن، صحبت هم می‌کنیم این کار مانع از همزمانی تنفس ما با گام‌هایمان در هنگام برخورد پاها به زمین می‌شود. این عدم هماهنگی، موجب می‌شود که بخشی از ضربه‌های ناشی از برخورد گام‌ها به زمین به کمر وارد شود و موجب بروز کمردرد می‌شود.

توصیه می‌شود دفعه بعد اگر به هنگام خرید کردن موبایلتان زنگ زد، یک گوشه بنشینید و با تلفن صحبت کنید.

8 - فشار دادن پاها روی هم مانع از ضعف کردن و بی حالی می‌شود.

اگر بعد از سریع برخاستن از جای خود احساس سرگیجه پیدا کردید یا حس کردید که منگ شده‌اید و چشمانتان سیاهی می‌رود با این حرکت ساده می‌توانید جریان خون را به سرعت به مغز بفرستید و ضعف و سرگیجه خود را متوقف کنید.

ابتدا هر دو پای خود را روی زمین قرار دهید. بعد یکی از پاها را روی پای دیگر بیاندازید و تا جایی که می‌توانید در این وضعیت پاها را روی هم فشار دهید. 30 ثانیه در این وضعیت بمانید تا خون به مغزتان برسد و حالتان بهتر شود.

9- غفلت از کمردرد، تهدید جدی برای مغز است.

پزشکان دریافته‌اند افرادی که بیش از یک سال مبتلا به کمردرد هستند، 11 درصد از حجم سلول‌های مغزی آنها در ناحیه‌ای که مربوط به کنترل یادگیری است، کاسته می‌شود. ظاهرا فشار مقابله با کمردرد این تاثیر نامطلوب را روی سلول‌های مغزی برجای می‌گذارد.

در صورت بروز کمردرد، فورا از پزشک کمک بگیرید. اکثر کمردردها در صورتی که زودتر مورد توجه قرار بگیرند، قابل درمان هستند.

10- چاقی، احتمال بروز سردردها را تا دو برابر افزایش می‌دهد.

وزن زیاد موجب التهاب در عروق خونی ناحیه سر می‌شود که مهمترین عامل بروز سردرد است.

برای کاهش دردها، اقدام به کاهش وزن کنید و برای درمان سردردها از راهکارهای طبیعی استفاده کنید. مصرف روزانه داروهای مسکن در واقع موجب بروز سردرد می‌شود.

12- قوز کردن، ولع شما را به خوردن شیرینی تشدید می‌کند.

پزشکان معتقدند که قوز کردن جریان خون را به مغز کاهش می‌دهد و در نتیجه ولع خوردن مواد قندی را تشدید می‌کند چون در صورت کاهش جریان خون در مرکز اشتها در مغز، گلوکز کمتری به این عضو اصلی می‌رسد در حالی که گلوکز مهمترین غذای مغز است.

- راه حل چیست؟

همیشه صاف بنشینید و پاهای خود را روی زمین بگذارید. ستون فقرات خود را بکشید و شکم خود را به داخل بکشید طوری که کمر شما به سمت صندلی کشیده شود.

13- داروهای سرماخوردگی، تاثیر نامطلوب روی توان باروری دارند.

داروهای سرماخوردگی که برای خشک کردن ترشحات بینی استفاده می‌شوند در عین حال می‌توانند موجب کاهش مخاط دهانه رحم شود و در نتیجه باروری را مشکل می سازد.

بنابراین توصیه می‌شود: به جای داروهای ضد احتقان از درمان‌های معمولی مثل ویکس استفاده کنید.

 



پنج شنبه 5 دی 1392برچسب:, :: 20:1 ::  نويسنده : موسی آبادی

 

 

مسایل منفی موجود در دنیا را می توان به دفعات تحمل کرد اما در برخی افراد موجب افسردگی می شود. به طور ناراحت کننده ای، زندگی همان طور پیش می رود که هست.

 

این سناریو را در ذهن خود تصویرسازی کنید: صبح از خواب برمی خیزید، دندان های خود را مسواک می زنید و آماده رفتن سرکار می شوید. به آشپزخانه می روید و یک فنجان قهوه برای خود درست می کنید.

 

پیش از ترک خانه، هنگام نوشیدن قهوه، آی‌پد خود بر می دارید. اما قصد خواندن اخبار و روزنامه ها را ندارید، بلکه می خواهید فیس‌بوک را چک کنید. هنگام تماشای پست های موجود در این فضا، متوجه ویدئویی می شوید که دوستتان به اشتراک گذاشته و نوشته است: «خدای من! باور نمی کنید که چنین اتفاقی رخ داده باشد.»

 


وسوسه می شوید تا آن را تماشا کنید. روی آن کلیک می کنید. و همه روز شما خراب می شود.

 

زیرا در ابتدای صبح ویدئویی تماشا کرده اید که فردی دیگری را کتک زده، فردی با ماشینی تصادف کرده یا فردی با دیگران کتک کاری کرده است.

 

آیا این اتفاق قبلا برای شما رخ داده است؟

 

شرایط منفی دنیا

• متعاقبا، ذهن شما نمی تواند دست از تعجب بردارد: مشکل این دنیا چیست؟

• چرا زندگی تا این اندازه غیرمنصفانه است؟

• چرا همیشه اتفاق ها بد برای افراد بی گناه رخ می دهد؟

• چرا این چنین جرم هایی در جامعه وجود دارند؟

• چرا مردم چنین کاری انجام می دهند؟ نمی توانند در آرامش زندگی کنند؟

• چه می شود اگر چنین اتفاقی برای من بیفتد؟

 

مسایل منفی موجود در دنیا را می توان به دفعات تحمل کرد اما در برخی افراد موجب افسردگی می شود. به طور ناراحت کننده ای، زندگی همان طور پیش می رود که هست. حدود 7 میلیارد نفر در دنیا زندگی می کنند و همیشه میان اعتقادات، فرهنگ ها و مذهب های آنها تفاوت هایی وجود دارد. همه ما تلاش می کنیم تا زندگی شاد داشته باشیم. اما هر کدام از ما مشکلات و چالش های خاص خود را در زندگی و در مواجهه با مسایل منفی داریم.

 

هرگز به آنها اجازه ندهید بر زندگی شما تسلط پیدا کنند.

 

چهار راه برای مقابله با مسایل منفی دنیا

 

1. قوی باشید و هرگز دچار بدبینی نشوید

به منظور اجازه ندادن برای تسلط احساسات منفی در ذهن خود باید بهترین انتخاب را در زندگی داشته باشید و آن: قوی و شاد بودن است.

 

سعی کنید به مسایل زندگی بدبین نباشید. هر اتفاق بدی که در زندگی دیگران روی می دهد یا چیزهای بدی که شاهد آن هستید، قرار نیست لزوما در زندگی شما نیز اتفاق بیفتد. بدبین بودن به مسایل باعث ایجاد استرس های بیهوده در ذهن و قلب شما می شوند.

 

متاسفانه افراد بسیاری فکر می کنند همیشه باید منتظر اتفاق های بدی در زندگی باشند و به همین دلیل، خود را آماده مقابله با آنها می کنند. اما آیا می دانید چنین طرز فکری باعث می شود تا بدبین باشید و انرژی های منفی را به خود جلب کنید؟

 

به جای این کار، به این باور برسید نیروهای منفی در دنیا وجود دارند اما شما باید مسیر زندگی خود را طی کنید. باید سخت تلاش کنید و کارهایی انجام دهید که باعث خوشحالی شما می شوند.

 

2. روی انرژی های خود تمرکز کنید

در مرحله بعد باید تلاش کنید تا با تکیه بر قدرت و انرژی های خود باعث بهتر شدن این دنیا شوید. این کار را با تلاش کم یا زیاد می توانید به انجام برسانید. همه تلاش های شما در این مسیر ارزشمند هستند. بسیار نرمال است هنگامی که احساس افسردگی یا ناراحتی دارید، همه تلاشتان کمک به دیگران برای داشتن احساس بهتر و شادتر باشد.

 

تصور نکنید که تنها هستید و خودتان را از دیگران جدا نکنید.

 

لازم نیست همه وقت خود را به عنوان داوطلب برای انجام کارها یا شروع یک فعالیت صرف کنید اما همیشه دید مثبت به زندگی و تمایل به کمک به دیگران داشته باشید. این مسایل باعث می شود تا ذهن شما درگیر مسایل منفی نشود و فرصتی برای منفی بافی و بدبینی نیز نداشته باشد.

 

این گونه به زندگی نگاه کنید: در دنیا مسایل منفی وجود دارد و اتفاق های ناگوار رخ می دهند اما مسایل مثبت و خوب نیز فرصت خودنمایی دارند. باید به آنها فرصت داد.

 

این کاملا به شما بستگی دارد که کدام را انتخاب کنید.

 

3. منفی را از زندگی خود حذف کنید

گفته می شود مردم گرایش خاصی به مطالعه اخبار بد و منفی دارند. واقعیت این است که بیشتر ما این کار را انجام می دهیم. اخبار بد سرگرم کننده تر از اخبار خوب هستند. یافته های علمی نیز این علاقه را تایید کرده اند. شاید این اتفاق برای شما هم بدون آگاهی درونی رخ داده باشد. اما آگاهانه یا ناآگاهانه، زندگی یک انتخاب است. همه چیز به شما بستگی دارد. این شما هستید که اتفاق های زندگی خود را انتخاب می کنید.

 

با دیدن تیتر خبرهای بد لازم نیست حتما متن خبر را نیز مطالعه کنید. یا فقط به این دلیل که دوستان شما ویدئوهای ناراحت کننده به اشتراک گذاشته اند، لازم نیست حتما آن را تماشا کنید.

 

همه این موارد را از زندگی خود حذف کنید. اگر باور کنید اینگونه اخبار می توانند به احساسات شما خدشه وارد کنند، دیگر هرگز به خواندن، شنیدن و تماشای بدی ها اقدام نمی کنید. اخبار منفی هیچ ارزشی در زندگی بشر ندارند.

 

4. خوبی های دنیا را برای خود یادآوری کنید

همان طور که دنیا بدی دارد، مملو از خوبی ها نیز هست. بسیاری از ما فراموش کرده ایم که دنیا خوبی های زیادی هم دارد. شاید اخبار خوب و مسایل مثبت زندگی جلوی چشم یا تیتر اول روزنامه ها نباشند اما وجود دارند. هنوز وجود دارند افرادی که برای کمک به هم نوعان خود کیلومترها راه را طی می کنند. در دنیا زیبایی های بسیاری وجود دارد که فقط باید آنها را ببینید.

 

علاوه بر زیبایی های طبیعت، سازه های دست ساز بشر و پیشرفت های فناوری متعددی در دنیا هست که زندگی را برای بسیاری از ما زیبا و راحت تر کرده اند. همه این مسایل احساس خوب به ما منتقل می کنند.

بنابراین، سعی کنید روی مسایل مثبت و زیبایی های دنیا تمرکز کنید. جلوی افکار منفی را بگیرید. از مسایل منفی دوری کنید. حتی در لحظه های بد زندگی نیز سعی کنید مثبت اندیش باشید.

 

 



پنج شنبه 5 دی 1392برچسب:, :: 19:56 ::  نويسنده : موسی آبادی

از همین اکنون به فکر امتحانات خود باشید و برنامه ریزی برای امتحانات را جدی بگیرید و در صورتی

که احساس می کنید نیاز به کمک دارید

حتما به دفتر مشاوره مراجعه فرمایید.

موفقیت شما آرزوی ماست.



پنج شنبه 5 دی 1392برچسب:, :: 19:55 ::  نويسنده : موسی آبادی

خوراکی‌های ممنوع در ایام امتحانات

خوراکی‌های ممنوع در ایام امتحانات

 

یک متخصص طب سنتی ایران با اشاره به لزوم حذف کله پاچه، ماکارونی چرب، جگر، پیتزا و سوسیس از وعده‌های غذایی ایام امتحان، از دانش‌آموزان و دانشجویان خواست از مصرف غذاهای سنگین و سرخ‌کرده در روزهای امتحان بپرهیزند.

 

با مصرف غذاهای دیرهضم در ایام امتحانات، اختلال عملکردهای مغزی پس از مصرف غذاهای پرچرب موجب بروز رفتار تغذیه‌ای نامناسب شده، یا مصرف غذاهایی که موجب پرکاری دستگاه گوارش یا فساد غذا در معده می‌شوند، عملکرد مغزی کاهش می‌یابد، بنابراین دانش‌آموزان و دانشجویان باید در روزهای امتحان از پرخوری اجتناب کرده و حتی‌الامکان غذاهای سبک و زودهضم مصرف کنند.

 

خوراکی‌های ممنوع در ایام امتحانات

 

حجم زیاد غذا حتی در صورت لطیف بودن آن، موجب فشار آمدن بر دستگاه گوارش و صرف نیروی بیشتر برای انجام اعمال هضم و جذب و دفع آن می‌شود به طوری که بدن از تامین انرژی لازم برای کارهای مغزی بازمی‌ماند، به همین دلیل مصرف غذاهای سنگین و سرخ‌کرده مانند کله پاچه، ماکارونی چرب، جگر، پیتزا و سوسیس در روزهای امتحان توصیه نمی‌شود.

 

این متخصص طب سنتی ایران با توجه به آغاز ایام امتحانات به دانش‌آموزان و دانشجویان هشدار داد: در روزهای آزمون از پرخوری خوداری کنند، چرا که هرگونه ناسازگاری غذایی و فساد هضم در معده منجر به افت شدید عملکرد مغز می‌شود.

 

 از دیدگاه طب سنتی ایران مصرف همزمان بعضی غذاها و میوه‌های لطیف مانند شیر و توت، ماهی و توت فرنگی یا شیر و پیاز و حتی شیر و ماهی در یک وعده غذایی نهی شده است.

هم چنین باید به این نکته توجه داشت که غذاهای لطیف و خوش‌هضم هرگز نباید پس از غذای سنگین و دیرهضم استفاده شوند به طور مثال خوردن توت فرنگی پس از صرف غذاهای چرب بسیار نامناسب است.

 

مصرف غذاهای کم کالری را در فصل امتحانات مناسب نمی باشد و  این نوع غذاها سبب کندی عملکرد مغز و خواب‌آلودگی در فرد شده و هوشیاری را کاهش می‌دهند، موادی همچون ماست، دوغ و کاهو از این جمله‌اند.

خوراکی‌های ممنوع در ایام امتحانات

 

وی با اشاره به این که غذاهای نفاخ برای مصرف در روزهای امتحان مناسب نیستند، تصریح کرد: موادی همچون حبوبات خیس نکرده در غذا و مواد نفاخ مانند؛ کلم، تربچه، سیر و پیاز، غذاهایی هستند که علاوه بر ازدیاد فعالیت دستگاه گوارش، عملکرد سیستم اعصاب مرکزی را دچار اختلال کرده، موجب سنگینی و خواب‌آلودگی فرد می‌شوند.

 

این متخصص طب سنتی ایران در پایان به دانش آموزان و دانشجویان یادآور شد: در روزهای آزمون از مصرف زیاده از حد خوراکی‌های محرک سیستم عصبی مانند قهوه، نسکافه و چای پررنگ خودداری کنند، نوشیدن مفرط این نوع مواد موجب ایجاد احساس ناآرامی و اضطراب شده، تمرکز و یادگیری را مختل می‌کند.



پنج شنبه 5 دی 1392برچسب:, :: 19:52 ::  نويسنده : موسی آبادی
  • برنامه ریزی برای امتحانات

    برنامه ریزی برای امتحانات
  • اگر برای امتحانات خود، با  تدبیر برنامه ریزی کنید تا نه تنها در طول سال،  بلکه برای امتحانات  هم آماده خواهید بود. هدف انسان به منزله چراغی است که راه را به او نشان می دهد و آن را به مقصود می رساند. برنامه زمانبندی برای دوره امتحانات باید بسیار منطقی و اصولی باشد.
  •  

    • برنامه ریزی:
  • روشی است به صورت گام به گام که برای انجام هر چه بهتر و به موقع فعالیت ها و بها دادن به وقت انجام می شود.
  • ما می توانید با یک برنامه ریزی مناسب :

  •  1- در وهله ی اول باعث ایجاد آرامش و اطمینان در وجود خود شوید. 
  • 2- به موقع، به مطالعه ی تمام دروس خود بپردازید. 
  • 3- اعتماد به نفس را در خود افزایش دهید. 
  • 4- علاقه و عادت به مطالعه را در خود افزایش دهید. 
  • 5- اضطراب و نگرانی از امتحان را حتی در شب امتحان و یا کنکور کاهش دهید.
  •  

  •  برای داشتن یک برنامه ریزی مناسب می توانید به موارد زیر عمل کنید:
  • 1- همه ی افراد با یکدیگر تفاوت هایی دارند پس بهتر است با توجه به بهره ی هوشی، شرایط و امکانات و عادت های مطالعه شما برای خودتان، برنامه ریزی داشته باشید و از افراد دیگر پیروی نکنید. 
  • 2-می توانید از افرادی که دارای تخصص در این زمینه هستند و از روحیات شما آگاهی دارند برای ترتیب دادن یک برنامه استفاده کنید. 
  • 3- به ترتیب مطالعه دروس توجه داشته باشید، درس هایی را که به آنها کمتر علاقه دارید اول بخوانید. مخصوصا کنکوری ها می توانند پس از مطالعه ی دو درس اختصاصی حتما یک درس عمومی را مطالعه نمایند. 
  • امتحان
  • 4- وقتی در برنامه ریزی خود درسی را در ساعت معین مطالعه می کنید همیشه همین روند را ادامه دهید چرا که بعد از مدتی ذهن شما نسبت به آن موضوع شرطی شده و در آن ساعت درس مورد نظر را بهتر یاد می گیرید. 
  • 5- میزان یادگیری با مدتی که صرف آن می شود رابطه ی نزدیک دارد، پس توصیه می شود برای مطالعه در روزهای قبل از امتحان، وقت کافی را در نظر بگیرید و روز آخر را صرف دوره کردن مطالب کنید. 
  • 7- در برنامه ریزی حتما فرصتی کم را برای تفریح و انجام کارهای مورد علاقه اختصاص دهید. 
  • مطالعه امتحان:

  • 1- در ابتدا می توانید خود را به جای معلم خود قرار دهید. اگر به جای او بودید چه سوالاتی طرح می کردید؟! تجربه نشان داده اکثریت دانش آموزان سوالات را به خوبی پیش بینی می کنند. 
  • 2-سعی کنید ابتدا مطالب را از روی جزوه هایی که در کلاس تدریس شده مطالعه کنید. 
  • 3- سوالات سختی که قبلا موفق به حل آنها نشده اید، مشخص کنید تا در هنگام مطالعه ی امتحان دوباره حل کنید و بخوانید. 
  • 4- می توانید از اطرافیان بخواهید تا در فواصلی مشخص، از شما امتحان بگیرند تا خود را در شرایط آن قرار داده باشید. 
  • 5- مطالب دشوار را به قسمت های ساده تر و کوچک تری تقسیم کنید. 
  • 6- در طول امتحانات استفاده از تلویزیون و سایر سرگرمی ها را به حداقل ممکن برسانید. 
  • 7- مقدار خواب مورد نیاز 7 تا 8 ساعت است. برنامه ی روزانه ی خود را طوری تنظیم کنید که «بیش از این ساعت به خواب اختصاص پیدا نکند.»
  • 8- وجود آرامش ذهنی و عاطفی شرط اصلی مطالعه ی خوب است، تلاش کنید در خانه آرامش کافی برقرار باشد و از مسائلی که موجب اختلاف می شود اجتناب کنید. 
  • اضطراب امتحان:

  •  نوع خاصی از اضطراب است که به آن اضطراب عملکرد تظاهری می گویند. در اضطراب امتحان هر بار که فرد می خواهد امتحان بدهد دچار دلشوره، معده درد، عرق کردن، لرزش و ضربان تند قلب می شود. اصولا اکثر افراد به نوعی دچار اضطراب امتحان می شوند اما آگاهی از چگونگی مقابله با آن می تواند در جلوگیری از وقوع آن موثر باشد.
  •  برای خلاص شدن از اضطراب این توصیه ها را به کار ببندید:

  • الف- همواره باید به خدای بزرگ توکل کرد و هر کاری را با نام او شروع کرد زیرا یاد خدا آرامش دهنده ی دل های مضطرب است. 
  • ب- توانایی های خود را بشناسید و اعتماد به نفس خود را قوی کنید. 
  • ج- برنامه ی امتحانی را جایی نصب کنید و پس از هر امتحان روی آن را خط بکشید. این کار انگیزه ی بیشتری برای درس خواندن و احساس نزدیک شدن به پایان امتحانات به وجود می آورد. 
  • د- به امتحان با این دیدگاه نگاه کنید که انگار فرصتی پیدا کرده اید تا دانسته های خود را نشان دهید. جملات مثبت انتخاب کنید و دائم با خود تکرار کنید. مثل «من آرام و راحت هستم و همه چیز را می دانم». 
  • چه عواملي باعث اضطراب امتحان مي‌شود
  • ه- غلبه بر اضطراب امتحان یک مهارت است و به تمرین احتیاج دارد و یک شبه به دست نمی آید. اگر بتوانید با آن مقابله کنید و تحت کنترل خود در آورید در سایر مراحل تنش زای زندگی نیز حتما به دردتان می خورد. 
  • و- همانطور که قبلا گفته شد عوامل محیطی و اطرافیان نیز نقش بسزائی در این مساله دارند که در اینجا از خانواده ها و معلمان محترم نیز خواهشمندیم محیط مساعد و آرامی را چه در خانه و چه در جلسه ی امتحان برای دانش آموزان عزیز فراهم آورند تا اضطراب آنها کاهش پیدا کند. 
  • متذکر می شویم که اگر مساله ی اضطراب آنقدر در شما جدی است که از امتحان دادن عاجز می شوید، بهتر است با یک مشاور و روانشناس صحبت کنید. آنها می توانند روش هایی مانند آرام سازی(Relaxation) و تکنیک های تنفسی را به شما بیاموزند و به شما برای مقابله با اضطراب کمک کنند. 
  •  

  • شب امتحان:
  • تا این جا مواردی که به وسیله ی آن ها می توان از یک امتحان، سربلند بیرون آمد بیان شد، اما درمورد شب امتحان، مهمترین عاملی که باید درمورد آن رعایت شود، اطمینان و آرامش است. در شب امتحان حتما باید سعی شود از مطالعه ی جدی برای امتحان فردا خودداری شود، چون تا کنون هر چه آموخته اید، کافیست.
  • چرا که این زمان، تنها برای مروری گذرا روی یادگرفته های «قبلی» و اطمینان از دانستن آنهاست. همچنین در این زمان بهتر است از مشاجرات خانوادگی، رفت و آمدهای فراوان، حضور در مکان های شلوغ و پر سروصدا، دیدن و یا شنیدن بیش از حد برنامه های تلویزیونی و سایر عواملی که موجب اتلاف وقت و تشویش خاطر می شوند پرهیز شود.
  •  بهتر است این شب ها کمی زودتر به استراحت بپردازید تا روز بعد با شادی بیشتری در جلسه حضور یابید. صبج قبل از خروج از خانه، حتما صبحانه ی مناسب و یا غذای مختصر و مغذی صرف کنید. بدون تغذیه، مغز شما در انجام فعالیت های لازم مثل حل مساله دچار مشکل می شود. سعی کنید زودتر از خانه خارج شوید تا با خیالی آسوده به محل امتحان برسید. 
  • جلسه امتحان:

    به دانش آموز خود کمک کنید
  • در انتها، رعایت موارد زیر نیز می تواند در جلسه ی امتحان مفید واقع شود:
  • 1- به موقع سرجلسه ی امتحان بروید و پیش از آغاز امتحان، سر جای خود بنشینید. 
  • 2- به محض گرفتن ورقه ی امتحانی به خود قوت قلب بدهید و تلقین کنید که از عهده ی امتحان به خوبی بر می آیید. 
  • 3- ابتدا نگاهی اجمالی به سوالات بیندازید و حتما وقت را در نظر بگیرید. 
  • 4- با یاد و نام خدا پاسخ به سوال ها را آغاز کنید و اگر سوالات تشریحی است هر اطلاعاتی که در مورد سوال دارید بنویسید چون یک پاسخ ناقص، بسیار بهتر از ننوشتن پاسخ است ولی در امتحان تستی اگر پاسخ غلط دارای نمره ی منفی بود، نباید به سوالاتی که یقین ندارید، پاسخ دهید. 
  • 5- سوال را خوب و با دقت بخوانید تا مطمئن شوید که سوال چه چیزی را از شما می خواهد؟! 
  • 6- اگر پاسخ سوالی را نمی دانید هرگز روی سوال ترمز نکنید. زیرا این امر موجب اتلاف وقت و نگرانی شما می شود. کنار سوالاتی که پاسخ آنها را نمی دانید یک علامت (مثلاً -) و در کنار سوالاتی که فکر می کنید می توانید آنها را حل کنید ولی نیاز به زمان زیادتری دارند یک علامت دیگر (مثلا أ—) بزنید.پس از آنکه تمامی سوالات ساده را پاسخ دادید به سراغ سوالات (أ—) و(-) بروید و در کمال آرامش تا آنجا که می توانید پاسخ دهید. 
  • 7- با خط خوانا بنویسید و شکل ها را با دقت ترسیم کنید. اگر سوال چند قسمت دارد، بین سوالات حتما خط بکشید و آنها را از هم جدا کنید. در مجموع به نحوی بنویسید که تصحیح کننده از خواندن آن لذت ببرد و احساس خوبی داشته باشد. این موضوع قطعا در تصحیح برگه ی شما موثر خواهد بود. 
  • 8- اگر در جلسه ی امتحان دچار آشفتگی شدید، از تکنیک «وقفه ی آزمون»استفاده کنید. برای چند دقیقه امتحان را رها کنید و اعمال زیر را انجام دهید: پاها را کف زمین گذاشته و ستون فقرات خود را کاملا عمودی و صاف نگه دارید. نفس عمیقی بکشید، چند ثانیه نگه دارید و بعد به طور کامل و آرام بیرون دهید و تا سه بار تکرار کنید. 
  • 9- در پاسخ دادن سعی کنید بی خود حاشیه نروید. 
  • 10- قبل از دادن ورقه ی امتحان، نوشته های خود را مرور کنید. 
  • 11- هیچ عجله ای برای دادن ورقه نداشته باشید و تا آنجا که می توانید فکر کنید و تا پایان وقت صبر کنید. 


صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 9 صفحه بعد

درباره وبلاگ


به وبلاگ آموزشی و تربیتی ماخوش آمدید امید وارم که استفاده لازم را ببرید لطفا ما را به دوستان خود معرفی کنید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان راه روشن و آدرس ofogh88.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 6
بازدید ماه : 267
بازدید کل : 9686
تعداد مطالب : 45
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1